استراتژی معاملاتی چیست و طریقه های استفاده از آن در بازا فارکس
استراتژی معاملاتی چیست؟
تصمیم گیری در معاملات فارکس بر پایه احساسات زودگذر هیچ گاه ایده خوبی نیست. موفق ترین معاملهگران فارکس افرادی هستند که زمان زیادی را وقف یادگیری درباره بازارها و گسترش حس قوی مدیریت ریسک با استفاده صحیح از استراتژیهای معاملاتی میکنند. یادگیری درباره بازارها به شما کمک میکند که کم کم الگوها، روندها و شرایط را در بازارها ببینید، و نهایتاً خود استراتژیها به شما اجازه میدهند تا نتایج احتمالی را پیشبینی کنید.
طریقه استفاده از استراتژیهای معاملاتی
همه معاملات ریسکی هستند به همین دلیل یادگیری درباره استراتژیهای فارکس به شما کمک میکند آن ریسک را مدیریت کنید.
تمامی اینها از تجربه میآید، اما یکی از بهترین راههای یادگیری نحوه استفاده از آنها، تمرین روی یک حساب آموزشی (دمو) میباشد که به شما اجازه میدهد تا استراتژیهای خود را در یک محیط واقعی و زنده بیازمایید، بدون آنکه ریسک از دست دادن سرمایه خود را داشته باشید، چراکه هیچ پولی از سرمایه خود را در کار نمیگذارید.
مطالب پیشنهادی : استراتژی برک اوت حمایت و مقاومت و استراتژی برگشتی پین بار
آشکار سازی استراتژیهای معاملات فارکس
انجام معامله موفق نیازمند سطح بخصوصی از دانش میباشد. به منظور افزایش شانس سود خود، مهم است که درباره بازارها و استراتژیهای معاملاتی پشت آنها تا جای ممکن اطلاع داشته باشید.
استراتژیها، نقشه راهی را برای معاملات فارکس شما ارائه میدهند که باعث کاهش تصمیم گیریهای عجولانه ناشی از هراس و وحشت در لحظات حساس میشود. با یادگیری استراتژیهای فارکس شما یاد میگیرید چطور نظم قاطع خود را حفظ کنید که کلید معاملات موفق در فارکس میباشد. استراتژیها شما را طی انجام معاملاتتان راهنمایی میکنند و به شما بیشترین شانس را برای رسیدن به نتیجهای موفقیت آمیز میدهند.
انواع معامله
1- معاملات روزانه
تازه کاران این استراتژی را خیلی دوست دارند زیرا فهم آن آسان بوده و سالهاست که از آن استفاده میشود. به بیان ساده مفهوم آن خروج از معامله پیش از بسته شدن بازی میباشد. معامله روزانه ریسک تأثیر گذاری حرکتهای بزرگ احتمالی قیمت، طی شب را حذف میکند.
2 - معاملات اسکالپ
اسکالپ کردن به انجام معاملات کوتاه مدت گفته میشود، گاهی فقط برای چند دقیقه. اسکالپ تماماً درباره امیدواری برای رسیدن سریع به اسپرد خرید / فروش و همچنین احتمالاً گرفتن چند پوینت پیش از پایان معامله میباشد.
3 - معامله نوسانی
معاملهگران نوسانی به دنبال سودآوری از الگوهای قیمتی کوتاه مدت هستند و تقریباً هر 30 دقیقه یک بار میلههای نمودار را چک میکنند.
4 - معامله پوزیشن
این استراتژی، استراتژی معاملهگران با تجربه است و صبر و انضباط بسیاری میطلبد. اگر تازه وارد دنیای فارکس شدهاید ،مراقب این استراتژی باشید. این استراتژی به روندهای بلند مدت میپردازد و هدف دارد بیشترین سود را از حرکتهای بزرگ قیمت بدست آورد.
اصول پایه طراحی یک استراتژی معاملاتی مخصوص بازارهای سرمایهگذاری
یک استراتژی را به ۳ بخش اصلی تقسیم بندی میکنیم و در مورد هر بخش به صورت مجزا توضیحاتی را ارائه میکنیم:
1 - جمعآوری اطلاعات از گزینه سرمایهگذاری مورد نظر:
برای اینکه در بازاری سرمایهگذاری کنیم ابتدا میبایست رفتار و جنس بازار را بشناسیم. بهترین راه برای شناخت بازار جمعآوری اطلاعات از طریق اخبار و صورتهای مالی و مقایسه آن با وضعیت کلان اقتصادی میباشد.
در پایان مرحله اول شما میبایست توانایی پاسخ به این سوال را داشته باشید:چه گروه و یا صنعتی پتانسیل سرمایهگذاری را دارد؟
2 - تحلیل و پردازش اطلاعات:
قطعا هر شخصی روشهای منحصر به فردی برای بررسی مرغوبیت گزینه سرمایهگذاری دارد. بر اساس روش خود و با در نظر گرفتن اصول سرمایهگذاری اقدام به تحلیل کنید و به سوالات زیر پاسخ دهید:
– کدام نوع تحلیل مناسب این گزینه است؟ ( تکنیکال / بنیادی) و …
– با کدام ابزار میتوانیم تحلیل دقیقتری را داشته باشیم؟
3 - خروجی اطلاعات و تصمیم گیری:
در مرحله آخر میبایست به یک جمع بندی رسیده باشیم و تصمیمات خود را اتخاذ کنیم:
– چه بخشی از کل سرمایهام را وارد کنم؟
– چند درصد سبد خودم را از این گزینه خرید کنم؟
– حد ضرر معامله را به چه شیوهای و کجا قرار دهم؟
– حد سود را به چه شیوهای و کجا در نظر بگیرم؟
دو نکته بسیار مهم برای طراحی یک استراتژی معاملاتی
1 - تعهد به استراتژی: پس از طراحی یا انتخاب استراتژی مد نظر خود به آن پایبند باشید و ذهن خود را درگیر اخبار و شایعات نکنید. توجه داشته باشید که استراتژی شما دارای چهارچوب، قوانین و منطق مشخصی هست و احساسات هیچ جایگاهی در استراتژی ندارد بنابراین کاملا گوش به فرمان و مطیع استراتژی خود باشید.
2 - سادگی استراتژی: برای توضیح این مورد سخنی از استیو جابز را مرور میکنیم: گاهی یک کار ساده میتواند سخت تر از یک کار پیچیده باشد. باید سخت تلاش کنید تا استراتژی شما شفاف شود و در یک چک لیست مکتوب گردد. این توضیحات باید انقدری شفاف و واضح باشد که شما را در سر دو راهی برای تصمیمگیری قرار ندهد