آشنایی با رمزارز مدرن و مشهور ترون (TRON)
ترون (TRX) یک سکوی غیرمتمرکز مبتنی بر بلاکچین است که هدف آن ساختن یک سیستم سرگرمی محتوای جهانی دیجیتال رایگان با فناوری ذخیره سازی توزیع شده است و امکان اشتراک گذاری آسان و مقرون به صرفه از محتوای دیجیتال را فراهم میکند.
ترون (TRX) به دلیل ویژگیهای ذاتی خود میبایست از ساختاری تشکیل میشد که بتواند تمامی این ویژگیها را با یکدیگر تلفیق و آن را از دیگر ارزها متمایز کند. ترون از ساختاری معماری 3 لایه تشکیل شده است که هر کدام وظیفهای بر عهده دارند.
در ادامه به معرفی معماری و وظایف هر یک از لایههای شبکه ترون را شرح خواهیم داد.
لایه اول: لایه ذخیره سازی (STORAGE)
این لایه حالتها و زنجیرهها را ذخیره میکند. به گفته تیم ترون برای طراحی این لایه از یک نظریه مشهور به نام نظریه دیتابیس گراف استفاده شده است تا بتوان انواع مختلف دیتا را با این روش ذخیره نمود.
لایه دوم: لایه هسته (CORE)
بخش قرارداد هوشمند، مدیریت حساب، ماژول اجماع و ماژول apiهای کیف پول در این لایه قرار دارد. الگوریتم اجماع در شبکه ترون، گواه اثبات سهام نمایندگی شده (DPOS) است و زبان برنامه نویسی استفاده شده در این شبکه جاوا (JAVA) میباشد که قرار است در آینده امکان استفاده از زبانهای دیگر نیز فراهم گردد.
لایه سوم: لایه برنامه کاربردی یا اپلیکیشن (APPLICATION)
برنامه نویسان و توسعه دهندگان نرم افزار میتوانند با ساخت انواع نرم افزارهای غیرمتمرکز، انواع کیف پولها یا نرم افزارهای کاربردی دیگر را تهیه و عرضه کنند.
استخراج ترون چگونه است؟
اگر به دنبال خرید دستگاه ماینری هستید که توانایی استخراج ترون را داشته باشد، باید گفت که “گشتم نبود، نگرد نیست”. ترون بر خلاف بسیاری از رمزارزهای دیگر قابل استخراج نیست. تایید تراکنشها در این شبکه از طریق الگوریتمی به نام اثبات سهام نمایندگیشده یا DPOS (Delegated Proof of Stake) صورت میپذیرد. در این شیوه تایید تراکنشها تنها توسط افرادی انجام میشود که در حال حاضر این ارز را در کیف پول خود دارند. پیش بینی میشود تعداد توکنهای ترون به 100 میلیارد واحد برسد که از این تعداد و تا اواخر ماه جولای 2020 بیش از 66 میلیارد آن در گردش بوده است.
هزینهی تراکنشها در ترون صفر است
بنیاد ترون
بنیاد ترون یک سازمان غیر انتفاعی است که روی توسعهی موارد استفاده از TRX و پروتکل ترون تمرکز دارد. امروزه ترونیکس روی یکی از بزرگترین شبکههای غیر متمرکز دنیا کار میکند. علاوه بر آن، کل پروتکل ترون متن باز است. پلتفرمهای متن باز امنتر هستند؛ زیرا جامعهی کاربران به هر آنچه برای تست نیاز است، دسترسی دارند.
چه تیمهایی ترون را توسعه میدهند
کانون توسعه ترون (Tron Development Hub) پروژهای متن باز است که توسعهدهندگان را به عضو شدن و مشارکت تشویق میکند. هدف این کانون آموزش افراد با دانش اندک، نه فقط برای استفاده از شبکه بلکه مشارکت و در نهایت شکل دادن به آن است.
کدام مؤسسههای مالی از ترون استفاده میکنند
Refereum: پلتفرم رفریوم به گیمرهای در حال استریم یا بینندگان در هنگام تماشای استریم، امکان کسب ترونیکس میدهد. پتانسیل عظیمی در یکپارچهسازی گیمینگ و بلاکچین وجود دارد. اهداف این پلتفرم ازطریق خدمات استریم DLive در همکاری با BitTorrent انجام میشود.
Metal Pay: متال پی (Metal Pay) خدمات پرداخت آنلاینی برای ارسال پول به تمام دنیا است که با ترون همکاری میکند. این بدان معنی است که کاربران میتواند بهراحتی توکنهای TRX خود را ازطریق وبسایت متال پی به پول نقد تبدیل کنند. این وبسایت فرایند خرید TRX را که قبلا برای برخی از مردم مشکل بود، آسان میکند.
سامسونگ: سامسونگ، ترون را به بلاکچین خود به نام Blockchain Keystore اضافه کرد. این یعنی کاربران آخرین ورژن گوشیهای سامسونگ، اکنون میتوانند ازطریق اپاستور سامسونگ به دپهای ترون دسترسی پیدا کنند. این امر دستاوردی بزرگ برای این بلاکچین است؛ زیرا سازندگان محتوا قادر به دریافت مبالغ قابل توجهی برای جبران زحماتشان خواهند بود و همچنین دپها در یکی از بزرگترین بازارهای اپلیکیشن دنیا عرضه میشوند.
ترون برای امنیت شبکه خود از چه روشی استفاده میکند؟
شبکه ترون از سازوکار اجماع گواهی اثبات سهام واگذارشده (DPoS) برای امنیت بلاکچین استفاده میکند. DPoS مشابه سازوکار اجماع گواهی اثبات سهام (PoS)، به کاربران امکان کسب درآمد ثابت (درآمد منفعل) را به وسیلهی استیک کردن سرمایههایشان در والتهای شبکه میدهد.
Pos در مقابل DPoS
برخلاف سیستم PoS، در سیستم DPoS تنها گرههای (node) منتخب میتوانند تراکنشها را تأیید کنند. در اکوسیستم ترون، جامعهی کاربران هر ۶ ساعت ۲۷ نمایندهی برتر (Super Representative) را برای انجام این وظیفهی مهم انتخاب میکنند. این نمایندهها توسط جامعهی کاربرانی که ترونیکس استیک میکنند انتخاب میشوند. باید توجه کرد که تمام این فرایند توسط سازمان نامتمرکز خودگردان (DAO) انجام میشود.
سازمان نامتمرکز خودگردان (دائو یا DAO)
دائوها همچنان شکلی از مدیریت نامتمرکز در بخش کریپتو هستند. به دائو مانند مجموعهای از قراردادهای هوشمند نگاه کنید که گرهها میتوانند برای تعیین اقدام بعدی سازمان به آنها رأی بدهند. دائوها راهی نامتمرکز و دمکراتیک برای توسعهی پلتفرمهای بر اساس خط مشی جامعهی کاربران هستند.
همکاری ترون و بیت تورنت (Bittorrent)
در جولای ۲۰۱۸، بنیاد ترون دوباره در صدر اخبار بود. اینبار، خبر خرید بزرگترین شبکهی همتا به همتای اشتراک فایل یعنی بیت تورنت توسط ترون منتشر شد. پلتفرمهای اشتراک فایل مانند بیت تورنت اولین شکل شبکههای غیر متمرکز در واقعیت بودند. این پلتفرمها شالودهی تکنولوژی بلاکچین را سالها قبل بنا کردند. توکن بیت تورنت (BTT) روی بلاک چین ترون منتشر شده است، این توکن در ازای مشارکت کاربران در امر اشتراکگذاری فایل در پلتفرم تورنت به آنها اهدا میشود و به ادامهی بقای تورنت کمک میکند.
در این مطلب نگاهی به شبکه تکنولوژی ترون انداختیم و دیدیم که این شبکه و کوین معروف آن با نام ترونیکس، چگونه کار میکند و چه مزیتهایی دارد. اگر قصد دارید وارد دنیای رمزارزها شوید، بهتر است که ترونیکس را به عنوان یک گزینه محبوب مدنظر داشته باشید، چرا که شبکه قدرتمند تکنولوژی ترون پشتوانهای مهم برای پیشرفت این کوین است و در آینده احتمالا خبرهای بیشتری از این رمزارز خواهید شنید.