آموزش اندیکاتور شاخص جریان پول (Money Flow Index)
معرفی اندیکاتور MFI
سایت ما آموزش اندیکاتور شاخص جریان پول MFI را در قالب دو مبحث آموزشی برای شما تدارک دیده است و در انتهای همین صفحه لینک های این دو مبحث آموزشی درج شده است. .
اندیکاتور جریان پول MFI در نمودار چهارساعته اونس طلای جهانی
شاخص جریان پول (MFI) یک نوساننما یا اسیلاتور از انواع اندیکاتور تکنیکال است که از دادههای قیمت و حجم برای شناسایی سیگنالهای محدوده اشباع خرید (overbought) یا محدوده اشباع فروش (oversold) استفاده میکند. همچنین این اندیکاتور میتواند هشدار دهنده تغییر روند قیمت باشد. این شاخص از نظر محاسبه و تفسیر با اندیکاتور RSI شباهت زیادی دارد اما با این تفاوت که RSI قیمت را در محاسبات در نظر میگیرد ولی MFI حجم معاملات را نیز شامل میشود. بدین ترتیب میتوان گفت شاخص جریان پول میتواند قدرت پولی که به بازار جاری میشود یا از آن خارج میشود را اندازهگیری کند. این اسیلاتور (Oscillator) نیز در مقیاس ۰ تا ۱۰۰ حرکت میکند و معمولاً از دوره زمانی ۱۴ کندلی برای رسم آن استفاده میشود.
اندیکاتور های MFI و RSI شباهت های زیادی دارند. تنها تفاوت این اندیکاتور در نحوه محاسبه آن هاست. در محاسبه اندیکاتور جریان پول یا MFI از حجم معاملات هم استفاده می شود.
اضافه کردن اندیکاتور MFI به چارت در متاتریدر
این اندیکاتور به طور پیشفرض در متاتریدر (MT4) وجود دارد. برای اضافه کردن آن به نمودار قیمتی کافی است از منوی Insert به منوی Indicators بروید و سپس روی گزینه Volume کلیک کنید. در منوی باز شده اندیکاتور Money Flow Index را انتخاب کنید.
اندیکاتور MFI به طور پیش فرض در متاتریدر وجود دارد و می توانید به راحتی آن را به نمودار قیمتی اضافه کنید.
متاتریدر پیش از اضافه کردن اندیکاتور به نمودار قیمتی یک پنجره باز میکند. این پنجره تنظیمات پیشفرض اندیکاتور را نمایش میدهد. شما میتوانید رنگ اسیلاتور را انتخاب کنید. با کلیک روی دکمه OK اندیکاتور به نمودار شما اضافه خواهد شد. شما میتوانید از دکمه Reset هم برای بازگردان تنظیمات به حالت پیشفرض استفاده کنید.
شما می توانید به کمک پنجره اندیکاتور MFI مشخصات و تنظیمات دلخواه خود را اعمال کنید.